Merhaba Ejder Tur, her anıyla mükemmel geçen Peru- Bolivya-- Şili seyahatimiz için çok teşekkür ederim, ayrıca mükemmel rehberimiz Haluk Bey'e de bize katlandığı için ayrıca teşekkür ederim...Yeşim HIDIROĞLU AYTEPE 1 ŞUBAT 2019
Gezi Ücretlerine Dahil Olan Servislerimiz
*İstanbul-LIMA-SANTIAGO -Istanbul arasında AIR FRANCE/KLM Hava Yolları ile yapılacak ekonomi sınıfı uçuşlar ve 20 kg serbest bagaj taşıma hakkı.
*LAN ,TAM Havayolları ile LIMA/CUSCO ARICA/SANTIAGO arası yapılacak uçuşlarda ekonomi sınıfı uçak biletleri
*Lüks araçlarla Havalimanı-otel-Havalimanı transferleri
*Lüks araçlarla şehir turları
*Lima şehir turu
*Tüm Otellerde Sabah Kahvaltıları
*Programda Belirtilen Öğle Yemekleri [ 6 ÖĞLE YEMEĞİ ]
*Programda Belirtilen Akşam Yemekleri [ 2 AKŞAM YEMEĞİ ]
*Macchu Pichu Lüks tren bileti /*Macchu Pichu ören yeri gezisi
*Uros Adası tekne gezisi(TİTİKAKA GÖLÜ )
*Tiwanaku Antik kent gezisi / *Ay Vadisi ziyareti
*Santiago de Chile şehir turu
*TÜM ÖRENYERİ,MÜZE GİRİŞ BİLETLERİ
* bölgeye hakim Türkçe Operasyon ve Rehberlik Hizmeti(İSTANBUL ÇIKIŞLI )
*3/4 ve butik otellerde standart oda kahvaltı konaklama
*seyahat sigortası ( Seyahat Başlangıcından Bitimine kadar geçerlidir)
ÖNEMLİ AÇIKLAMA /UYARI :
TURUMUZ GÜZERGAHI ÜZERİNDE YÜKSEK RAKIMLI BÖLGELER MEVCUTTUR.
Bu tura katılmak isteyen misafirlerimizden Kalp Damar Problemi olanlar Nefes Darlığı Çekenler , Her türlü tedavisi devam edenler ve bünyesi ile alakalı muhtemel endişesi olanlar için seyahat öncesi doktorlarından görüş almaları şiddetler tavsiye edilir. Turumuz Programı doğal akışı içinde yaşanması olası , zorlanma ve bazı rahatsızlıkların sorumluluğu misafirin kendi bilgi ve onayı altında, sorumluluğu kendisindedir. Bu tarz rahatsızlıkları mevcut yolcularımızın bu programa katılmaları tavsiye edilmez.
TURUMUZDA SABAH KAHVALTILARI TÜM OTELLERİMİZDE MEVCUTTUR.
ÖĞLE VE AKŞAM YEMEKLERİ PLANLAMASI PROGRAM İÇERİSİNDE YAZILDIĞI YERDE DAHİLDİR.
TUR GÜZERGAHI VE TUR AKIŞ SAATLERİNE UYGUN OLARAK ; SİZLER İÇİN PLANLANLANMIŞ VE ORGANİZE EDİLİP PROGRAMA DAHİL EDİLMİŞTİR. Önemli uyarı : Sabah-Öğle yapılacak erken uçuşlarda ve kara yolculuklarında alınacak kahvaltılar ve Öğle yemekleri paket halinde olabilir.
Gezi Ücretlerine Dahil Olmayan Servislerimiz
*Kişisel harcamalar
*Yurt dışı çıkış harcı 15 TL
*Programda belirtilmeyen yerlerde öğle ve akşam yemekleri ile yemeklerde alınan alkollü alkolsüz içecekler*Tüm yerel servis tipleri (Tüm yerel rehberler ,Tüm Otobüs şoförleri Türk Tur lideri, restoranlardaki garsonlar içindir.) 100 € kişi başı alanda toplanılacaktır.
Sabah saat 03:00’de İstanbul 3 HAVALİMANINDA EJDER TURIZM kontuarında yetkilileri ile buluşma. Bilet ve pasaport işlemlerinden sonra AIR FRANCE HAVA YOLLARI ile PARIS üzerinden LIMA (PERU) uçuşumuz başlıyor. Akşam üzeri PERU nun başkenti LİMA varışımızı takiben özel aracımız ile otelimize transfer olacağız. Geceleme otelimizde
CASA ANDINA STANDARD MIRAFLORES HOTEL 4*
Sabah kahvaltıyı takiben , şehir turumuzu yapmak için otelden ayrılıyoruz; ..Burası LIMA..diğer ismi ile Kralların şehri..Şehrin tarihi ve antik dokusunun olduğu ;eski caddelerinin yer aldığı tarihi şehir merkezine geçiyoruz; Ana Meydan ,Plaza San Martin, HükümetKonağı, Santa Domingo Kilisesi ve altındaki dehlizlerde yer alan , eski mezar odaları ´´ Catacomb´´.. Miraflores ve Aşıklar Parkı göreceğimiz yerlerden bazıları…ÖĞLE YEMEĞİ yerel bir restoranda alınacaktır. Peru kültüründe önemli bir yeri olan MUSEO ORO DEL PERU ( Altın Müzesi ) ziyaretini yapacağız. İçerisinde tarihi koleksiyonları barındıran çok özel bir müze olan altın müzesini ziyaretini tamamladıktan sonra , Miraflores bölgesine dönüyoruz ve serbest saatlerimiz başlıyor.Geceleme otelimizde.
Sabah erken saatlerde otelimizden ayrılıyoruz, LİMA havalimanına geçeceğiz , burada Peru Yerel hava yolları ile PERU ‘nun eski başkenti ve tarihi kadim mekanı CUSCO ya uçuşumuzu yapacağız.[ Cusco ,deniz seviyesinden 3000 m yükseklikte olan bir yerleşim yeridir, yüksek irtifalı yerleşim yerlerinin bu geziden başladığı noktadır]
Varışımızı takiben otelimize transfer edileceğiz , kısa bir dinlenmenin ardından öğleden sonra Cusco şehir turumuz olacaktır..Eski Katedral meydanı, Cuzco Yerel Marketi görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası serbest saatler AKŞAM YEMEĞİ ve geceleme otelimizde. CASA ANDINA KATHEDRAL HOTEL 3*
Sabah kahvaltısını takiben trenle tam günlük inka Medeniyetinin beşiği Öğle Yemekli Machu Picchu turumuz başlıyor. Yolcluğumuzun belli bir bölümü trenle kalan kısmı ise otobüsle gerçekleşecektir. İnanılmaz anıtların yakınına kadar giderek hayranlıkla, şaşkınlık arası bir gün geçireceksiniz. Ollantaytambo ( Kutsal Vadi ) yolu Cuzco merkezden özel aracımızla geçiliyor, burada istasyona ulaşıp PERURAIL firmasının Lüx trenleri ile Aqua Calientes (Machu Pichu ) istasyonuna ulaşıyoruz, dönüşümüzde aynı rota üzerinden olacaktır.Öğle yemeğimizi turumuz esnasında alacağız. Akşam saatlerinde Cuzco’ya dönüş ve geceleme otelimizde.
Kahvaltının ardından,karayolu ile Puno şehrine hareket ediyoruz. Yol güzergahımız boyunca fotoğraf molalarımız olacaktır, bunların en önemlisi LARAYA GEÇİDİ 4400 m yaklaşık rakımda olan ve güzergahımızdaki en yüksek noktayı temsil etmektedir, And dağları yolunu takip ederek ilerleyeceğiz,köylerden geçeceğiz, güzergahımız üzerinde ihtiyaç molası vereceğiz.
Öğleden sonra PUNO ya varışımızı takiben , otelimize yerleşiyoruz, ve TİTİKAKA GÖLÜ üzerindeki İnka kültürünü temsil eden UROS ADASI tekne turumuzu yapacağız, sazlık evler ve eski yaşamın izlerini taşıyan çok ilginç bir yer olarak bölgede bilinen bir noktadır.
Turumuz sonrası otelimize dönüyoruz. ve AKŞAM YEMEĞİ ve geceleme otelimizde.
HOTEL REAL INN PUNO 3*
Kahvaltının ardından,karayolu ile LAPAZ a hareket ediyoruz.Bugün kara yolu üzerinde hudut geçişi işlemlerimizi yapacağız, Peru’dan çıkış Bolivya ‘ya giriş prosedürlerimizi bitireceğiz, sınır noktasında, araç değişimi olacağı için Peru sınırına geldiğimiz araçta lütfen eşyalarınızı bırakmayınız.
Yolculuğumuz yaklaşık 5 saat sürecektir . Güzergahımızda TIWANAKU antik kenti ziyareti yapılacaktır. Öğle yemeğini Tiwanaku da küçük bir yerel restoranda alıyoruz. La paz şehrine varışımızı takiben , La paz şehir merkezinde San Francisco Kilisesi ve CADILAR PAZARI denilen sokakları göreceğiz,Şehre 1 saat mesafedeki Ay Vadisi gezisi yapacağız. Daha sonra otelimize yerleşiyoruz, Geceleme otelimizde.
LA CASA BUTIK HOTEL 4*
Sabah yola çıkıyoruz, havalimanına geçiyoruz.Santiago uçuşumuzu yapmak üzere hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Santiago’ya geçiyoruz, Santiagoya varışta hemen şehir turuna başlayacağız. Tur esnasında Parlemento Binası, PLAZA DE ARMAS , Katedral Meydanı,görülecek yerler arasındadır. Ve TELEFERİK (FUNIKULER) ile şehrin en Yüksek noktasına çıkıp güzel bir manzara izleyeceğiz. Bu bölgeye Bella Vista semti denilmektedir. Yine turumuz esnasında, Cenro Marcado , yerel eski pazarı ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi yerel bir restoranda alacağız , Tur bitimi otele dönüş serbest zaman.Geceleme otelimizde.
SANTIAGO HOTEL CENTRO 3*
Sabah kahvaltı sonrasında güzel bir turumuz var., Nobel ödüllü şair Pablo Neruda’nın yaşadığı , sanatçılar,bohemler ve romantikler için önemli bir şehir olan ; Şili’nin okyanus kıyısında bulunan Pasifiğin İncisi olarak anılan butik şehri Valparaiso’ya düzenleyeceğimiz gezi başlıyorŞehir merkezine 2,5 saat mesafede olan , Vina del Mar şehrini görüyoruz .ÖĞLE YEMEĞİ yerel restoranda alınacaktır. Bu ziyaretimiz esnasında zamanımız el verirse Dünyaca ünlü ŞİLİ ŞARAPLARI ve üzüm bağlarını ziyaret edeceğimiz bir molamız olacak,Turumuzun sonunda yeniden otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.
Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası , havalimanına geçiyoruz, ve KLM HAVA YOLLARI tarifeli uçuş ile geri dönüş yolculuğumuz başlıyor. Geceleme uçakta
AIR FRANCE/KLM HAVA YOLLARI
GRUP : QAMNVN – PNR- KONFIRME
Passengers | Last name | Origin | Destination | Departure date | Departure time | Arrival time | Flight number | CI | Status |
31 | 0 | Istanbul, Ataturk (IST) - TURKEY | Paris, Charles de Gaulle (CDG) - France | 19/01/2020 | 05:05 | 06:50 | L | OK | |
Paris, Charles de Gaulle (CDG) - France | Lima, J. Chavez International (LIM) - PERU | 19/01/2020 | 13:10 | 19:40 | N | OK | |||
Santiago, Arturo Merino Benitez (SCL) - CHILE | Amsterdam, Schiphol (AMS) - NETHERLANDS | 28/01/2020 | 12:45 | 10:00+1 | N | OK | |||
Amsterdam, Schiphol (AMS) - NETHERLANDS | Istanbul, Ataturk (IST) - TURKEY | 29/01/2020 | 11:30 | 16:55 | L | OK |